COCA MENORQUINA
Quan no podem viatjar al paradís sempre podem portar un trosset de paradís a casa nostra, a la nostra taula, aquesta és la màgia de la cuina!
Tanco els ulls, mossego i uhmmmm sóc capaç de visualitzar-me corrent pel mig dels carrerons blancs de Ciutadella, per sobre de la sorra blanca i esponjosa de son xoriguer, pel camí de cavalls.... Bé també pots imaginar-te estirat a la platja prenent una cerveseta, eh?😂, cadascú allò que el faci sentir viu.
Aquesta recepta l'he trobada al bloc de l'Ana , www.menorcana.com i des d'aquí li dono les gràcies, té moltes receptes però generalment me'n recordo d'ella quan vull un tastet de Menorca 😋
El que em sembla més interessant d'aquesta recepta és la seva versatilitat, la pots fer amb fruites, sobrassada, o simplement enrotllada tipo "coca bamba", la més típica a les festes i que s'acostuma a menjar sucada amb xocolata!
Jo avui l'he feta amb albercoc i amb sobrassada, queda pendent una coca bamba perque la pogueu veure, però...l'aspecte és d'ensaïmada.
INGREDIENTS:
- 2 ous
- 250 gr. Farina força
- 100 gr. Patata bullida
- 50 gr. Sucre
- 50 gr. Mantega de porc
-15 gr. Llevat fresc de forner ( 5gr. Sec)
- 25 gr llet o d'aigua de bullir les patates
- 250 gr. Fruita
Jo amb aquestes quantitats he fet dues safates de 20x15
PREPARACIÓ
Desfem el llevat amb l'aigua o llet tèbia.
Barregem amb les varetes el sucre, patata aixafada , mantega a tª ambient i els ous, afegim el llevat desfet amb el líquid i la farina tamisada. Podem ajudar-nos amb una espàtula per barrejar tots els ingredients fins aconseguir una masa enganxosa.
Pintem els motllos amb una mica de mantega i posem la masa a sobre, posem una mica de mantega a les mans i podem ajudar-nos amb aquestes per tal que la masa arribi a tots els costats del motllo.
Tapem amb paper transparent i deixem descansar fins que dobli el volum.
Mentrestant podem preparar les fruites.
Un cop hagi llevat, posem les fruites amb una mica de gràcia, les enfonsem una miqueta i empolsimem generosament amb sucre per sobre.
Posem al forn a 170º 15/20'.