GALETES D'AMETLLA I COCO




Ahir vaig arribar detreballar i vaig trobar a la meva família fent la migdiada,
Un dia de pluja i la cuina tota neta, cridant-me: - vine aquí!!!!!!
Vaig pensar… si t’hi poses ha de ser una cosa ràpida que quan es despertinestigui feta i no interrompis els plans familiars i així ho vaig fer!
A més en aquesta ocasió he volgut estrenar una essència de pinya que em vaportar el Sergi de Brasil.


INGREDIENTS:
- 100g d’ametllaen quadradets (si us han sobrat del panellets aquesta és l’ocasió).
- 50g de farina
- 120g de sucre llustre
- 25g de coco ratllat
- 70g mantega
- 2 clares d’ou
- 1 pessic de sal
- Essència a gust del cuiner (vainilla, taronja, llimona, o pinya!!)


ELABORACIÓ:
Comencem posant el forn aescalfar 180 ºCabaix amb ventilador, barregem tots els ingredients exceptuant les clares queli tirem el pessic de sal per tal que ens pugin amb més facilitat i lesmuntarem a punt de neu.
La mantega es treballa millor desfeta a temperatura ambient però si noteniu temps un cop de microones estarà bé.
Barregem les clares ja muntades amb la resta d’ingredients.
Ja tenim la massa de les galetes, ara només l’hem de disposar a cullerades a lasafata del forn.
Jo he fet algunes amb la manega pastissera, unes altres amb pistola i d’altresamb la cullera, totes han quedat molt maques així que endavant!!!
























Ah! Les galetes us avisaran quant estiguin fetes, veureu que les vores comencena torrar-se, calculeu uns 10 minuts però més que el rellotge heu de fixar-vosen les galetes.
Quan les traieu del forn les deixeu a la safata que es refredin uns minutsi les podreu desenganxar molt facilment.
Aquestes les he mullat amb una mica de xocolata i la veritat és que li cau moltbé.
Per desfer la xocolata trenqueu la rajola a trossos i en un plat al microones,aneu posant un minut, remeneu i si no n’hi ha prou torneu a repetir l’operació.
Si les feu a l’estiu o fa molta calor a la cuina poseu-les una estona a lanevera.

Aquí us deixo unes fotos per si us ajuden una mica més.
Apa! Proveu a fer-les i em dieu què tal?

























Aixxxx!! abans d’acomiadar-meus haig de posar la imatge del dia, avui ha estat un dia especial, he tingut lagran sort que em regalessin un dorsal per córrer ”la cursa de la dona” aBarcelona, Volia córrer-la amb amigues, companyes de feina, germanes i fins itot la meva mare volia acompanyar-nos caminant però els dorsals es van acabar20 dies abans i no ha pogut ser així però ha estat moooolt xula!!! M’heanomenat jo soleta representant de totes les que no heu pogut venir i m’ho hepassat genial amb totes les que si heu estat.
Aquestes galetes les heportat per recuperar-nos de l’esforç i intentar entrar en calor perquè hem fetels 6000m sota una pluja constant.

Sou totes unes campiones!!

FELICITATS!!!




Comentaris

  1. Que buena pinta tienen las galletitas!!! Gracias por la receta y enhorabuena por la carrera!!! Sois las mejores!!!
    Esti

    ResponElimina
  2. Muchisimas gracias Esti,
    Para la del 2012 te apuntas con nosotras, vale?
    Un beso muy graaande! 

    ResponElimina
  3. RBK,

    He tingunt la gran sort de provar-les al final de la Cursa de la Dona i estaven de bogeria, ara les intento fer jo a casa, aviam que passa......

    L'Essència, que és exactament (un líquid, ralladura o ???) fes me cinc cèntims, ja que vull fer-les amb gust a taronja i banyades amb xocolata.

    Petons: Joan i Mariona (que es menjaran les galetes) i Juanjo que els hi farà les famoses galetes.

    ResponElimina
  4. Hola nois!!
    L'Essència la venen als supermercats, com més gran el supermercat més varietat d'essències trobaràs, però si les vols fer de taronja el millor és que li tiris ratlladura de taronja i la barregis amb la massa.
    Segur que et queden delicioses!!
    Un petó enoooorme per tots 3.

    ResponElimina
  5. Hola RBKUINETES!!!
    Quina pinta més bona que tenen aquestes galetes.... em recorden a estar montant clares manualment...quin tip...jijijijiji, aiiiins a veure si la pròxima vegada les puc tastar.
    Aquesta recepta segur que la faig....mmmmmmmmmmm si no l'he fet ja!!!! :D

    MOLT XULA LA FOTO!!! jjejejeje quines campiones

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe:

Entrades populars