ROSQUINHAS DE LARANJA
Would you like to read this recipe in other language? You can use de translator that you can find up and right in this site.
Aquesta recepta és boníssima, una masa súper tobeta, a mi em fa recordar entre el briox i l'ensaïmada. Serà un regal per als més petits de la casa i també pels grans que els agradi el dolç.
Jo he fet dues versions, mullades amb mantega desfeta i arrebossades amb sucre i unes altres banyades amb xocolata.
A mi personalment m'agraden mes amb xocolata pero perquè jo sóc golafre!! A casa han agradat més amb mantega i sucre perque queden una mica més humides.
L'unica cosa que heu de tenir en compte és que la recepta porta ferment de pa, això ens exigeix deixar-la llevar ( deixar reposar un temps fins doblar el seu volum) no és tan ràpid com fer una coca del iogurt però val la pena!!
INGREDIENTS:
- farina 200 gr
- ferment fresc 20gr ( si feu servir sec 1/3, es a dir 6.5 gr)
- sucre 35 gr
- Margarina o mantega 25 gr
- suc de taronja 30 ml
- ratlladura de taronja 5 gr
- llet en pols 8 gr
- rovells 35 gr
- agua + o - 25 ml
- sal 1,6gr
Amb aquests ingredients us sortiran unes 18 rosques, si voleu més dobleu les quantitats.
ELABORACIÓ:
Fem un forat a la farina i posem el ferment amb una miqueta d'aigua, desfem amb el dit i tapem amb la resta de la farina.
Afegim la resta de ingredients excepte la sal i una miqueta d'aigua que deixarem per al final.
Un cop tot amasat, afegim la sal i la resta d'aigua fins a donar una consistència que ens permeti modelar la masa, no pot quedar molt dura, si fos així podem afegir una miqueta més d'aigua.
Fem una bola amb la masa i la deixem reposar fins doblar el volum, després fem boletes amb porcions de 20 gr. I tornem a deixar-les descansar.
Posem al forn 160 graus 10/12 minuts aneu amb compte que no se us passin sinó quedaran molt seques, han de quedar tovetes.
Mentres es refreden desfem la xocolata al micro i la mantega en un cassó.
Quan estiguin refredades podem apropar les rosques a la xocolata per mullar-les per la part de sota i col.loquem sobre paper de forn per tal que es desengantxin facilment quan es refredi la xocolata.
La resta les mullem per sobre amb la mantega i les arrebossem amb sucre.
Si us serveix d'ajuda feu un cop d'ull al pas a pas aquí sota.
Recordeu si teniu cap dubte, aportació o simplement un comentari ho podeu deixar a l'espai que trobareu per comentaris al peu de cada entrada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe: