PA DE PESSIC
Aquest és un dels dolços més típics de Catalunya, es fa servir com a base de molts pastissos i de les típiques mones de pasqua, per farcir amb trufa, nata o crema.
El més anomenat potser és el pa de pessic de Vic, on encara està molt arraigada aquesta tradició i fins i tot podem trobar llocs on el fan muntant les clares amb vímet, com es feia antigament.
Hi han diferents històries sobre l'orígen però el que tenen totes en comú és que estava relacionat amb l'època de les processons i que degut a la textura suau i esponjosa es menjava a pessigades.
La millor opció per mi és menjar-lo amb una bona xocolata desfeta i... ja pots morir-te en pau!!
- 175 gr de sucre
- 50 gr de farina
- 50 gr fècula de patata ( si no en teniu podeu fer servir maizena)
- 4 ous
- essència de vainilla
- pell d'una llimona ( o essència de llimona)
- pessic de sal
- sucre glass
ELABORACIÓ:
Batre les clares a punt de neu, per aconseguir-ho abans li tirem un pessic de sal a les clares.
Quan tinguem les clares muntades anem afegint el sucre a poc a poc fins aconseguir una consistència dura, afegim els rovells i els barregem amb una espàtula permetent entrar aire amb els moviments.
Tamisem la farina amb la fècula de patata i barregem tot amb l'espàtula.
Afegim vainilla i llimona.
35 minuts 180 graus només la part d'abaix del forn, si teniu ventilador podeu fer-lo servir.
Si no vols que et baixi molt quan el treguin del forn, deixa'l durant 5 minutets més a dintre amb el forn apagat.
Ah! I tot i que no he posat la foto, s''hauria de servir amb sucre glass per sobre!
Bon profit!