PA DE PATATA

                                               
                         

INGREDIENTS:
- 500 gr farina
- 10 gr de sal
- 25 gr de margarina
- llet en pols
- sucre
- 175 gr d'aigua
- 25 gr d'ou ( un sencer serà massa, podeu posar només el rovell)
- millorant panari
- 25 gr ferment fresc ( 1/3 si feu servir sec)
- 150 gr de patata bullida

ELABORACIÓ:

Si el preparem amb la panificadora, posem primer els ingredients secs( excepte la sal) , que es barregin, després afegim la patata, margarina, ou i  l'aigua, quan treballem amb la panificadora es bó fer servir aigua molt freda perque després amb el batiment la masa puja molt de temperatura i no és bó per la consistència del pa que passi dels 29 graus.
Això només és com a curiositat, si no teniu termòmetre no passa res, pero quan treballem amb panificadora millor amb aigua freda!
Quan ja estiguin tots els ingredients integrats afegim la sal i deixem que continui  el programa d'amasat.
Un cop finalitzi bolegem porcions de 50 gr, deixem descansar 15 minuts i podem pintar-les amb ou, farcir-les amb un tros de xocolata, amb formatge, bacon +formatge, pernil dolç+ formatge! el que us vingui de gust menjar.
Per farcir-lo obrim la bola de masa, coloquem a dintre el farcit, tanquem bé la masa i tornem a donar forma de bola, ara no el torneu a bolejar perque no és necessari i perquè se us pot trencar la masa.
Aquí al Brasil és molt comú als forns el pa farcit.
A sota trobareu les fotos del pas a pas x si us serveix d'ajuda.
Deixem descansar les boles fins que augmenti el volum i al forn.

P.d: si no teniu panificadora també el podeu fer amasant a mà i seguint l'ordre dels ingredients, només que  no caldrà que feu servir el millorant panari, això només té utilitat quan treballem amb maquinaria.

                         


Entrades populars