CUCA ALEMÃO
Què significa Cuca Alemão? Doncs bé, l'orígen és ben simpàtic, resulta que pastís en alemany es diu "kuchen" i al Brasil van fer l'adaptació ràpida de "Cuca".
Pastís Alemany, Cuca Alemão! Així de senzill, hahaha
És una masa fermentada, que resulta esponjosa i flonja, similar en textura a la coca de Sant Joan que tenim a Catalunya.
La preparació de la massa son 10 minuts de rellotge només que com totes les mases amb ferment necessiten descansar per donar temps al procés químic que ens donarà l'esponjositat i suavitat de la masa.
Aquí és molt comú trobar-les farcides de crema- plàtan, crema- maduixes, dolç de llet, crema de vi, etc...
Jo he preparat dos tipus, un per a les dues addictes a la xocolata que tinc a casa, que l'he fet de Nutella, i l'altre l'he fet amb una crema catalana i pinyons.
Per sobre té una "farofa" que li diuen aquí, que consisteix en farina + sucre en parts iguals i 50% de mantega.
Aquesta farofa li cau molt bé perquè ens permet posar-hi fruites sense por de cremar-les perquè estan protegides per la farofa.
Anem per feina!
INGREDIENTS:
- 500 g de farina- 90 gr sucre
- 7,5 gr de sal
- 50 gr de mantega
- 75 gr d'ou
- 30 gr ferment fresc ( 1/3 si fem servir sec)
- +/- 300 ml llet
- ratlladura de llimona, canyella, nou moscada al gust de cadascú.
Farofa:
Farina i sucre a parts iguals i 50% mantega
(P. Ex. 100gr sucre, 100gr farina i 50 gr mantega)
El procediment es barrejar tots els ingredients deixant que la mantega faci alguns trossets amb el sucre i la farina, això és el que li donarà la textura crocant al fornejar-la.
ELABORACIÓ:
Barregem la mantega amb el sucre fins consistència cremosa, afegim ous,sal i la meitat de la llet i continuem batent.
Afegim el ferment, la farina i li donarem el punt amb la resta de la llet, no cal que sigui una masa molt treballada i fina.
Deixem descansar 20'.
Podem encendre el foc a 180º C que es vagi escalfant.
Col.loquem la masa en una safata pel forn, no molta quantitat, només cal omplir 1/3 part de la safata perque després pujarà molt.
Li posem el farcit depenent el nostre gust i finalitzem posant-li la farofa per sobre.
Deixem la masa créixer fins que sobrin uns 2 cm del motllo i ja podem posar-la al forn.
Ja sabeu que haureu de controlar el vostre forn però en el meu triga uns 20 minuts.
Bon profit!!!