BUNYOLS DE VENT

                       
       

Aquí us deixo una recepta ben típica en aquestes dates de Setmana Santa, els bunyols de vent!
La recepta és la mateixa que la Pasta Choux només que en aquesta ocasió en comptes d'anar al forn, com es costum amb la Pasta Choux , els he fregit amb oli.

La recepta és de l'escola de cuina Gormand.

INGREDIENTS:
1a part.

-250 ml d'aigua i llet ( 50%)
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre llustre
- 100gr mantega a trossets

2a part.

-150 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols

3a part.

- 1 culleradeta d'anís sec
- 4/5 ous aprox.

ELABORACIÓ:
Coloquem tots els ingredients de la 1a part en un cassó al foc fins que trenqui el bull, en aquest moment afegim la farina i el llevat de cop ( prèviament tamisats), anem remenant amb una cullera o espàtula de fusta fins que la masa es desenganxi dels costats del cassó, en aquest moment retirem del foc i podem posar-la a sobre del marbre per refredar una mica o simplement traspassar a un altre bol per agilitzar el refredament de la masa abans d'afegir la resta d'ingredients.
Un cop s'hagi refredat una mica aboquem l'anís i els ous d'un en un fins aconseguir la textura idònia, i quina és aquesta textura? Doncs per fer-vos una idea agafeu amb l'espàtula i observeu com cau
Si es desprèn ràpidament és tova i si, pel contrari continua ben agafada a l'espàtula és dura.
El seu punt és quan es desprèn de l'espàtula lentament com si fos una cinta.

Posem oli de girasol a escalfar i anem agafant porcions petites amb una cullera, les anem fregint sense deixar que es torrin massa, les anem posant en una safata amb paper absorbent a sota perque no ens quedin olioses. 
Les podem tornar a mullar amb un sprai amb anís ,o no, això ja depèn del gust del cuiner/a i les arrebossem amb sucre, al sucre també li podem barrejar una mica de canyella en pols, si us agrada, i li cau molt bé.
Apa, Bon profit!!


Entrades populars