PASTIS MOUSSE D'AVELLANES I DOLÇ DE LLET


                       


Avui us deixo una recepta molt versàtil, consisteix en un pa de pessic amb una mousse d'Avellanes i dolç de llet.
Dic que és molt versàtil perquè a la mateixa recepta teniu tres opcions de presentació, només el pa de pessic, només la mousse o totes dues juntes en forma de pastís.
La recepta de la mousse és de la Mireia Carbó, encert segur!
Jo l'he preparat moltes vegades i és d'aquelles receptes facils pero que et fa quedar bé.

INGREDIENTS PA DE PESSIC:

- 175 gr de sucre
- 50 gr de farina
- 50 gr fècula de patata ( si no en teniu podeu fer servir maizena)
- 4 ous
- essència de vainilla
- pell d'una llimona ( o essència de llimona)
- pessic de sal 
- sucre glass

ELABORACIÓ:

Batre les clares a punt de neu, per aconseguir-ho abans li tirem un pessic de sal a les clares.
Quan tinguem les clares muntades anem afegint el sucre a poc a poc fins aconseguir una consistència dura, afegim els rovells i els barregem amb una espàtula permetent entrar aire amb els moviments.
Tamisem la farina amb la fècula de patata i barregem tot amb l'espàtula. 
Afegim vainilla i llimona.
35 minuts 180 graus només la part d'abaix del forn, si teniu ventilador podeu fer-lo servir.

INGREDIENTS MOUSSE:

- 150 gr d'avellanes torrades pelades
- 250 nata per muntar 
- 100 ml. Llet
- 100 gr dolç de llet
- 2 fulles de gelatina 

ELABORACIÓ:

Posem les fulles de gelatina amb aigua freda en un plat per estobar-les.
Escalfem els 100ml de llet, abans que comenci a bullir hi afegim les fulles de gelatina escorregudes,remenem per dissoldre bé la gelatina, afegim les avellanes picades i el dolç de llet, barregem tot i deixem refredar una miqueta perquè no ens faci malbé la nata.
Mentres es refreda aquesta barreja muntem la nata, pero que no ens quedi molt dura, quan encara li falti un punt per muntar del tot li afegim la barreja i.... Tachán!!!! Ja tenim la mousse.

El muntatge per al pastís és molt senzill pintem el pa de pessic amb un almívar o suc, jo he posat una mica de dolç de llet perquè la mousse no és molt dolça i després li cau bé , afegim la mousse per sobre i guardem a la nevera durant unes hores o fins i tot la nit sencera.
Així ja estarà llest el pastís, es pot decorar al gust de cadascú.
Jo he desfet dolç de llet amb una mica de llet i una fulla de gelatina i li he posat per sobre.
Us posso unes fotos per si no heu entès bé la idea.

Bon profit!!





Comentaris

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmm te una pinta deliciosa!!!!
    l'ahuré de provar de fer no?? jejejejejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. soc la teva cunyada " fogonet" jijijijijiji

      Elimina
    2. Moltes gràcies Fogonet!
      Això és, prova a fer-lo i després ens expliques com t'ha anat.
      Qualsevol dubte... Estic aquí!
      Petons.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe:

Entrades populars