PA BURGUER & HOT DOG
Avui pa d'hamburgueses!!
Amb la mateixa recepta podem fer, pa per hamburgueses, pa per frankfurts o salsitxes i pa d'all.
Aquest últim un clàssic a Brasil que acompanya els "churrascos" o parrillades de carn.
Amb les quantitats que us poso m'han sortit 9 Burguers de 70 gr, 6 hot dog 75 gr, 5 pa d'all 20gr.
El Burguer el podeu fer de 80gr perfectament perquè ha sortit una mida petita, el hot dog a mi em sembla perfecte aquest pes, el pa d'all també el podeu augmentar a uns 30 gr i crec que quedarà millor encara.
INGREDIENTS:
- 500gr farina
- 20gr ferment fresc ( si feu servir sec només 6 gr)
- 60gr sucre
- 40 gr mantega
- 10 gr llet en pols
- 200 a 250 ml d'aigua (súper freda)
- 100gr masa mare
- 10gr sal
- 5 gr millorant o reforçador
ELABORACIÓ:
Col.loquem tots els ingredients dintre de la amasadora excepte el ferment i recordem reservar una mica d'aigua per afegir a ultima hora per tal de donar el punt desitjat a la masa.
Barregem durant 3 minuts a velocitat lenta afegim el ferment i continuem amasant 8 minuts més a velocitat ràpida.
Deixem reposar 10 minuts i dividim segons el que volem fer, donem la forma que correspon a cada tipus de panet i deixem créixer durant un parell d'hores. Recordeu si voleu posar sèsam als Burguers feu-ho abans que creixi sinó li cauran!
La fermentació ja sabeu que depèn molt de les temperatures, si la T es alta ens pujarà més ràpid i si és al contrari , és a dir si fa fred, ens trigarà més a pujar. Sigui com sigui ens hauria de doblar el volum.
Ja podem posar el pa al forn, si és potent i amb ventilador crec que amb 160 graus hi haurà suficient i uns 15 minuts de forn, si és tan rudimentari com el meu poseu 170/180 graus durant uns 20 minuts.
El millor consell és que la primera vegada que el feu no us confieu i així el podreu treure just al punt que volíeu.
Pa d'all:
Aquest pa a mi em recorda al pa amb allioli que nosaltres estem acostumats a les parrillades de carn, només que aquest ja el venen amb aquesta pasta d'all untada per sobre.
Els ingredients per a la pasta:
- Maionesa o formatge cremós
- mantega o oli
- all ( sense la part interna de l'all perque no sigui massa fort)
- sal i julivert o podeu posar diferents pebres si us agraden.
Barregem bè tots els ingredients, i reservem la pasta.
Just quan treiem el pa del forn li farem uns talls, pintem generosament deixant que entri la pasta a dintre dels talls i tornem a posar uns minutets a dintre del forn encara que només sigui amb l'escalfor.
Jo el julivert li he tirat al final, quan ja l'he tret definitivament del forn.
Aquí us deixo algunes fotos del pas a pas per si us ajuden una mica més.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe: