XURROS AMB XOCOLATA



Aquesta entrada la dedico a l'Abril, la nena més xocolatera que he conegut mai!
Quan estàs lluny d'un lloc que estimes, que t'agrada, que ha omplert la teva vida de sons, colors, olors i gustos de tant en tant t'agrada menjar alguna cosa que només ensumar-la et transporti allà i això és el que pretenia regalar-li avui a l'Abril , un diumenge al matí... xurros amb xocolata!

Ingredients:
- 1 bol d'aigua
- 1 bol de farina 
- 1 culleradeta de llevat químic 
- 1/2 culleradeta de sal
- oli per fregir

Preparació:
Posem l'aigua a escalfar, quan comenci a bullir la retirarem del foc i afegim d'un sol cop la farina barrejada amb el llevat i la sal. De seguida veureu que es forma una massa dura però continuem barrejant fins que es desenganxi de les parets.
Deixem reposar un parell de minuts i col loquem la massa a dintre de la xurrera, jo no tinc xurrera i ho he fet amb una màniga pastissera i amb una boquilla d'estrella però us haig de dir que quan vagi de vacances a BCN em porto una xurrera, perquè la massa és molt dura i costa molt de treure els xurros.
Sobre una superfície ben neta anem fent els xurros, tot d'una tirada, després de cada tira farem 3 o 4 xurros, deixem que la massa es refredi una mica abans de tallar-los i tallarem segons la llargada que a cadascú li agradi més.
Escalfem oli en una paella i anirem fregint-los mica en mica, no poseu molts de cop perquè sinó la temperatura de l'oli baixarà de cop i trigaríen molt en daurar-se.
Una vegada fregits els anirem posant sobre paper de cuina per tal d'absorbir l'excés d'oli.
Empolsimem amb sucre i servim ben calents.

Aquesta recepta li agraeixo a la Pilar del blog "la cocina de lechuza"
La xocolata la posaré en una altra entrada però us la posaré també, perquè és deliciosa!!
Bon profit!!!


Comentaris

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm que boooooooooooooooons!!!
    em sembla que per cap d'any ja sabem qui farà els xurros!!! jijijijijijiji

    MUUUUUUUUUUUUUUUUUAKS!!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe:

Entrades populars