PANETTONE
Quina il.lusió! He trobat una recepta de panettone espectacular, al bloc de Ma petit boulangerie.
Està fet amb la panificadora i el resultat és genial!
Ha impregnat casa meva d'una oloreta meravellosa i la textura.... Ainx!! Quina llàstima que no pogueu fer un pessigadeta.
Massa mare:
-125g farina de força
-100g agua
-12g llevat fresc ( jo vaig posar 5g sec perquè no en tenia de l'altre)
Massa panettone:
- massa mare
- 250g farina de força
- 75g sucre
-100g gotes de xocolata o pepites o trocets
-100g mantega
- 1 ou i 1 rovell
- 50g llet
- 1 pessic de sal
- 12g llevat fresc
Procediment:
Massa mare:
Programar la panificadora per fer massa, en la meva és el programa numero 7, amassa els ingredients i permet un llevat.
En aquest cas només deixarem que es barregin els ingredients fins aconseguir una consistència de la massa homogènia i un cop aconseguit això parem el programa i deixem fermentar la massa durant tota la nit.
Si no hi ha panificadora també ho podeu fer només que l'amassat el fareu a mà fins aconseguir una massa homogènia, heu de tenir en compte que amb la panificadora triga uns 15 minuts així que a mà no trigareu menys temps, després deixem reposar la massa igualment tota la nit.
Massa panettone:
-Posem la massa mare, la llet, el sucre, la sal, la mantega a temperatura ambient, (si no havíeu pensat i la teniu a la nevera la podeu ratllar amb el ratllador i afegir-la), els ous batuts, la farina i el llevat.
-Ara si, conectem el programa per fer massa, aquest amassarà els ingredients i fa un llevat, ( sense panificadora amassem ingredients i deixem en un lloc sense corrents d'aire fins doblar el seu volum.
-Treiem la massa, la col.loquem sobre una superfície lleugerament enfarinada, la estirem formant un rectangle i col.loquem les gotes de xocolata al mig del rectangle, enrotllem la massa , li donem forma de bola i la posem en el motllo.
- Deixem fermentar la massa fins quasi triplicar el seu volum. ( unes 2 hores aproximadament)
- posar al forn, ja preescalfat a 190 graus durant 35 minuts. Recordeu que cada forn és especial, la millor manera de saber si ja està cuit és punxar al mig amb un escuradents, si surt sec està cuit, si no No!
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!! Quina bona pintaa que faaaaaaaaaa, i sembla que sento l'olor desde aquii!!!!
ResponEliminal'hem de tastar eh???
Per cert, on puc trobar el moltlle de paper del panettone??
T'ESTIMEEEEEEEEEEEEEM MOOOLT!!! MUUUUAKS!!!
Fogonet.