COCA DE FORNER





Avui com tots els diumenges a la tarda m'he ficat a la cuina per preparar un berenar. 
Si estigués a terrassa el portaria a casa dels meus pares, el diumenge es el dia de reunió a casa seva.
Avui precisament aprofitaria per portar-li una coca a la meva germana petita, la Marta, per ajudar-la a recuperar forces però estic ben lluny :-(
tot i així tinc dues bruixotes a casa que els encanta degustar els meus berenars de diumenge.
Aquesta recepta és d'en  Xavier Barriga, jo la trobo ben senzilla i mooolt bona.

Ingredients:

- 500 g farina
- 25ml oli Oliva
- 280 ml d'aigua
- 10 gr llevat de forner
-10 g de sal

Ingredients per posar a sobre de la coca:

- pinyons o ametlles
- anís
- sucre
- oli d'oliva

Preparació:

Si ho feu amb una panificadora, posar programa massa abocar tots els ingredients de la coca i quan s'acabi el programa dividir en dos o tres parts iguals, depenent de lo estretes que feu les coques.
(Recordeu posar el forn a escalfar a 250 graus mentres la massa està reposant)
Estirar les porcions de massa sobre paper mantega (paper de forn), pintar amb oli d'oliva , afegir pinyons o ametlles i tirar generosament  el sucre per sobre.
Enfornar durant 10/12 minuts fins agafar el punt deuradet que les caracteritza.
Tot just sortir del forn tirem l'anís, jo ho faig amb un pulveritzador i queda ben escampat.
Si es vol un cop s'hagi refredat podem tornar a tirar una mica més d'anís.
Si no teniu panificadora i treballeu amb les barilles d'amasar el procediment és el mateix només que haureu d'amasar uns 10/15 minuts i després deixar reposar empolsimant la massa amb farina i cobrint-la amb un drap durant una hora aproximadament.
Si no teniu ni panificadora ni barilles per amassar us haureu de rentar les mans i  feu- les servir!!!

Comentaris

Entrades populars