PUDIM DE BEIJINHO



Benvinguts de nou al meu bloc! Sóc conscient que l'havia abandonat però les circumstàncies així ho han exigit. No volia iniciar aquest hobby fins avui perquè ara...ja sóc a casa! El meu forn no és cap meravella però he comprovat que també em pot donar satisfaccions, tot dependrà de la meva destresa i qui em coneix sap que m'encanten els reptes!
Ara i aquí, al Brasil, intentaré donar vida a aquest bloc, és per això que us agrairé que em feu suggeriments, critiques i comentaris per tal que això sigui útil.
Aquesta entrada us la dedico a tots els que esteu llegint- la en aquest moment però la hi vull dedicar especialment a la Carolina, la meva professora de portuguès a Catalunya, ella em va donar les eines per poder relacionar-me en aquest país i va fer que m'enamorés de la melodia d'aquest idioma.
Com veureu a partir d'ara, aquí és molt comú cuinar amb llet condensada, dolç de llet, tot és hiperdolç però realment aquesta recepta val la pena tastar-la, pel seu gust i perquè és súper fàcil de fer.
El beijinho és un dels dolços típics d'aquí , és una boleta, similar a la  trufa però feta amb llet condensada, coco i decorada amb un clau (especia).

                                                                              
          

                                       
                                             INGREDIENTS:

- 2 llaunes llet condensada 390gr aprox.
- 1 i 1/2 tassa ( té) de llet
- llet de coco 200 ml
- 5 ous
- 2 culleres  ( sopa) de Maizena
- 1 tassa ( té) coco ratllat



 

Caramel:
- 1 tassa  ( té) de sucre
- 1/2 tassa (té) d'aigua

 PREPARACIÓ:
Per fer el caramel posem en un cassó l'aigua i el sucre i portem al foc fins que es transformi en un líquid daurat.
Abocar en un motllo per tal de que quedi el fons pintat de caramel.
En aquest moment podeu posar el forn a escalfar a 150.
Batre la resta d'ingredients, els ous, la llet, la llet condensada, Maizena, llet de coco fins que quedi ben barrejat.
En aquest moment li tirem el coco ratllat, aquest no el triturem, només el barregem amb una cullera i ho aboquem tot al motllo que prèviament hem caramelitzat.
Posem al forn al bany maria( això vol dir que heu de posar el motllo dintre d'urna safata o un altre motllo més gran amb aigua perquè no li toqui l'escalfor directament.
Haurà d'estar al forn uns 50 minuts o fins que veieu que ha agafat consistència sòlida, que si belluguen el motllo no està líquid.
Deixar refredar i posar a la nevera per 2 hores mínim.
Desmotllar i servir.
* Si no podeu treure del motllo fàcilment, amb un escuradents podeu desenganxar les vores i posar el motllo a sobre d'un plat amb aigua calenta, això farà desfer una mica el caramel i us sortirà amb facilitat.


PUDIM DE BEIJINHO COM CALDA DE CARAMELO



INGREDIENTES:
- 2 latas de leite condensado
-1 e 1/2 xícara ( chá) de leite
- 1 vidro de leite de coco
- 5 ovos
- 2 culheres (sopa) de maisena
-1 xícara ( chá ) de coco.


CALDA:
- 1 xícara ( chá) de açúcar 
-1/2 xícara (chá) de água

Para a calda, em uma panela, misture o açúcar com a água e leve ao fogo médio até dissolver e formar uma calda dourada.  Despeje em uma forma grande de buraco no meio o qualquer  outra forma. Bata no liqüidificador o leite condensado , o leite, o leite de coco, os ovos e a maisena até ficar homogêneo.
Misture o coco ralado com uma colher e despeje na forma caramelizada. Leve ao forno médio preaquecido, em banho- maria, por 50 minutos ou até firmar. Espere esfriar e leve à geladeira por 2 horas. Desenforme e sirva.

Comentaris

  1. Holaaaaaaaaa té molt bona pinta!!! ja ho provaré i et diré que tal, ja que sembla bastant fàcil.
    Només faltarà trobar la llet de coco.
    Salutacions i petons.
    Ana

    ResponElimina
  2. Ei Ana! Gràcies per estrenar el bloc! això, prova i em dius si t'ha agradat, si t'ha sortit bé... La llet de coco crec que la pots trobar al mercadona, quan la trobis informa al personal blogero. Petons!!

    ResponElimina
  3. Qué receta más buena! Se ve super light ;) tengo que probarla un día de estos...
    Me encanta la idea que sea un recetario bilingüe.
    Besazos!

    ResponElimina
  4. HOLAAAAAAA!!!! AL MERCADONA NO SÉ SI HI HA LLET DE COCO...SI NO... EN PODEU TROBAR A UNA TENDA DE MARROQUIS...O AL CAPRABO.

    PER CERT ...AQUEST PUDING...LLEUGER NO ÉS ..OI???JIJIJIJI
    DE TOTES MANERES INTENTAREM FER.LO

    PETOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONS!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe:

Entrades populars