COCA DE VIDRE
Aquesta podríem dir que és la meva recepta estrella, si més no... la que més vegades m'han demanat i potser és una de les que més he cuinat.
Us asseguro que si la feu us ho agrairan tant els nens com els adults.
És una coca dolça amb un lleuger aroma d'anís, jo l'anís que faig servir és "l'anís del mono" un licor típic de Catalunya, cadascú haurà d'adaptar el licor segons el lloc on estigui cuinant, aquí al Brasil per exemple els pinyons del mediterrani tenen un preu desorbitant com uns 12 euros els 20 gr així que les faig amb cacauets o anacards que tenen un preu molt més assequible.
Amb la pastisseria i en general tota la cuina dolça és força important respectar les mesures dels ingredients , si fas el que posa a la recepta t'ha de sortir bé!, després els ingredients cadascú també pot adaptar, crear, inventar... és com un joc.
Aquí la teniu per tots vosaltres i perquè entre tots la fem rodar pel món.
Recordeu que per servir la coca de vidre s´ha de trencar amb els dits.
Apa, no us talleu!!
INGREDIENTS:
- 300gr de farina de mitja força ( 150gr farina normal, 150gr farina de força)
- 150cc d'aigua
- 8gr de llevat fresc per pa (si és d'aquell que venen sec en sobres, sempre feu servir 1/3, en aquest cas 3 gr.)
- 15gr de sucre
- 60gr d'oli
- 6gr de sal
- pinyons
PREPARACIÓ
Diluir el llevat en l'aigua. Posar la farina, el sucre, l'oli i la preparació anterior en un bol i amassar uns 10 minuts o fins que la pasta sigui fina i elàstica; afegir-hi la sal i seguir treballant uns minuts més. Dividir-la en parts de 50 gr (10 porcions) i deixar-les reposar en un lloc tebi uns 30 minuts; a continuació, un cop reposades, estirar-les de 2 en 2 damunt de paper sulfuritzat o silpat o paper mantega, pintar-les amb oli posar pinyons per sobre i empolsimar-les generosamet amb sucre.
Enfornar a temperatura alta (210) durant 7 minuts aprox. o fins que es caramelitzin.Tan bon punt surtin del forn, ruixar-les amb anís dolç, això és el que farà que el sucre agafi la textura de vidre i que dona nom a la coca.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!
ResponEliminaAQUESTA COCA ES VEN DELICIOSA!!! I MOOOOOOOOOLT FÀCIL DE FER...I QUEDES COM UNA REINA...GRÀCIES PER COMPARTIR-LA.
MUUUUUUUUUUUUUUUAKS!!!