PANELLETS





Avui en honor a les tradicions de casa nostra i sense obrir cap guerra contra el Halloween, us presento una molt bona recepta de panellets.
Fa uns anys vaig poder participar, gairebé per casualitat, en un curs de panellets que feia la Mireia Carbó una gran mestra de cuina, de la que us recomano els seus llibres ”La cuina que no amoïna”, “La cuina et dóna joc” i “La cuina Salvavides”.
Aquest any, inauguraré la castanyada a la muntanya, després d’una cursa de 11 km i 500m, amb molt bona companyia… la meva família i uns flipats amb els que comparteixo aquest hobby.
Espero que aquests panellets ens facin recuperar les forces!!

Ingredients per al massapà:

- 500 g. De Farina d’ametlla
- 500 g de sucre
- 100 ml d’aigua


Elaboració:

Tritureu el sucre per tal que quedi ben fi o bé utilitzeu sucre llustre.
Barregeu tots els ingredients fins aconseguir un massapà fi.
Deixeu-ho reposar una estona a la nevera, uns 30 minuts o més. De fet pot estar feta la pilota de massapà un dia o dos abans.
Un cop feta la massa la dividirem en tantes parts com varietats vulguem fer, amb cada part farem un xurro i aquest el tallarem en parts iguals, més o menys, eh?, cada part serà un panellet, sembla una tonteria oi? Doncs jo des que ho vaig provar sempre ho faig així, queden més macos, més igualadets.



































Ah! Els panellets de codonyat es fornegen quan tenim el xurro sencer i un cop el traiem del forn i es refreda el tallem ,com veureu a la foto.





















Els de sabors, li hem d’afegir a la massa i donar li la forma al nostre gust, p. ex. El de xocolata, desfem una mica de xoco de cobertura al micro i la barregem amb la massa.
Els de llimona, melmelades, taronja, els farem de la mateixa manera, barrejant amb la massa, xurro i fer parts iguals que seran els panellets.

Coeu cada classe de panellets per separat al forn, ja calent, a 250 ºC, durant 3 o 4 minuts.
Ens mullem les mans amb ou batut i fem les boles amb els pinyons.
Jo he escalfat el forn a 250 º i quan he posat la safata amb els panellets he deixat només el gratinador, tingueu present que el massapà és ametlla, sucre i aigua per tant no necessita cocció per poder-lo menjar.


Les varietats que he preparat aquest any:

-Pinyons
- Ametlles
- Codonyat
- Coco
- Melmelada de gerds amb xocolata blanca
- Xocolata negra amb festuc




Aquí us poso algunes idees més que la Mireia ens va donar:

- Panellets de canyella i nous

- Panellets de llimona

- Panellets de taronja

- Panellets de xocolata
- Panellets de festucs i xocolata blanca

- Panellets de figues al rom

- Panellets de cafè

No puc tancar aquesta entrada sense deixar-vos la imatge del dia, tot i que aquí ens falten el Lluís i la Júlia.

Comentaris

Entrades populars