COCA DE LLARDONS




Avui us presento la coca de llardons, aquesta recepta la vaig agafar de la Mireia Carbó.


És molt fàcil de muntar i us farà quedar la mar de bé, jo la vaig portar l’altre dia per celebrar amb els meus companys i companyes de feina les meves 37 primaveres i les crítiques eren bones així que si us animeu aquí us deixo la recepta.

INGREDIENTS:

- 2 masses de pasta de full, jo sempre recomano les del Lid’l però es pot fer amb qualsevol que us agradi a vosaltres.

- 200g de llardons  (quantitat de llardons corregida, que estava equivocada, posava 500gr, ho sento)

- Ametlla molta

- Sucre

- Pinyons

- Aigua


PREPARACIÓ:

Posem una mica de farina al marbre o lloc de treball, posem la pasta de full i amb el corró l’estirem fins agafar la mida de la safata del forn, posem la massa a sobre del paper vegetal (paper de forn) i la col•loquem a la safata del forn.
Triturem els llardons i els posem per sobre de la massa, afegim un bon grapat de sucre, que no us faci por passar-vos, penseu que la pasta de full no té sucre.

      
Ara farem el mateix procediment per estirar la segona capa de massa, la posem a sobre de la primera i la pintem amb un massapà lleuger que tindrem preparat amb l’ametlla, el sucre i una miqueta d’aigua. Li tirem un bon grapat de pinyons per sobre i ja la tenim preparada per enfornar uns 20 minuts escalfor abaix amb ventilador, jo la deixo fins que comença a daurar-se per sobre, però calculo uns 20 minuts aprox.


Si no teniu ventilador, poseu forn abaix i quan estigui la pasta de full cuita li feu un cop de gratinador per aconseguir el color que us agradi.

Apa, Bon profit!!










Comentaris

  1. QUINA BONA PINTA QUE TÉ!!!!
    mmmmmmmmmm, té que estar de bona.....:D
    però, jo com sempre amb dubtes....
    On puc comprar " els llardons "???
    i el massapà clar, com es?? quanta aigua tindria que posar?? com té que quedar??

    Per cert, el full del Lidl sa pujat!!! no sé on anirem a parar amb aquests preus!!!!!

    I MOLTIIIIIIIIIIIIIIIISIMES FELICITATS CUINERA MEVA!!! ESTÀS MÉS BONICA QUE MAI!!!

    PETONETS

    EL TEU FOGONET :D

    ResponElimina
  2. Eiii Fogonet!!
    Els llardons els pots trobar a l'Àrea de Guissona, amb un parell de capsetes en tindràs prou.
    El massapà es fa amb la mateixa quantitat d'ametlla que de sucre, amb unes 3 o 4 cullerades plenes en tindràs suficient i l'aigua vés tirant de mica en mica i remenant amb una forquilla fins aconseguir una textura lleugera, vull dir lleugera per poder pintar la coca osigui que no quedi tipus morter, jeje
    Apa! Si tens qualsevol altre dubte ja saps que estic a la teva disposició!
    RBK

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe:

Entrades populars