PA DE LLET I LLAVORS DE ROSELLA




Aquesta entrada la dedico a les 1000 visites del bloc, tot i que sé que 500 les hem fet entre la Judit i jo, jeje.



Aquest és un pa dolç, perfecte per menjar amb una mica d’oli i xocolata però boníssim amb qualsevol cosa que et vingui de gust, jo l’he tastat amb formatge tipus philadephia i melmelada de gerds i i està deliciós també.

Bé, sense més preàmbuls us passo la recepta i ja podeu començar a fer proves, que no en fareu gaires perquè és moooolt senzill i sobretot molt vistós.


INGREDIENTS:


- 250 g. Farina de força
- 250 g. Farina normal
- 30 g. sucre
- 10 g. sal
- 30 g. llevat fresc (de forner, tipus “levital” del mercadona)
- 50 g. nata líquida (jo faig servir nata per muntar)
- 50 g. mantega
- 125 cl. d’aigua
- 125 cl. De llet
- 25 g. llavors de rosella (amapola)
- Ou per pintar el pa
- Sèsam i/o flocs d’avena.


PREPARACIÓ:


Barregem els dos tipus de Farina i afegim el llevat a trossets. Afegim la mantega també a trossets, la nata líquida, la llet, l’aigua i el sucre. Amassar uns minuts i afegir la sal. Tornem a amassar fins que la consistència de la massa sigui fina i elàstica. Afegim les llavors de rosella i donem unes quantes voltes per integrar-les a la massa. Tapar el bol i deixar reposar 1 hora. Passat el temps farem porcions de 100 g. i donem forma de bola. Deixem les boles tapades amb un drap de cuina 15 minuts. Desprès estirem cada una de les boles i formem tires per poder fer les trenes. Un cop fetes les trenes (amb cada tres tires una trena) pintem d’ou amb l’ajut d’un pinzell i li tirem el sèsam o els flocs d’avena per sobre. Ara les tenim llestes per fermentar i això ho farem deixant-les en un lloc sense corrents d’aire fins que pugin el doble del seu volum.


Ara només ens queda coure-les al forn a 180 (recordeu posar escalfor a baix amb ventilador, mai feu servir escalfor a dalt si voleu fer pujar la massa) durant uns 15 minuts, com sempre cadascú coneix el seu forn jo us dic el temps del meu per orientar-vos.


Apa, doncs! Aquí teniu la recepta i només us puc dir que si la feu la repetireu seguríssim!!


Comentaris

  1. AAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIX!!!!
    ENHORABONA PER LA TEVA VISITA 1000!!!! QUINA IL·LUSIÓ!!!!
    ARA VAIG A COMPRAR LES LLAVORS DE ROSELLA, I AQUESTA TARDA PROVARÉ DE FER.LO. SI TINC DUBTES, NO DUBTIS EN QUE HO PREGUNTARÉ ;p
    PETONETS PRECIOSA

    JUDIT

    ResponElimina
  2. PER CERT....
    ON PUC COMPRAR LES LLAVORS DE ROSELLA???? JIJIJIJI

    GRÀCIES. PTNS

    ResponElimina
  3. Hola Judit!
    Jo les llavors les vaig comprar al Santiveri, però suposo que a qualsevol herboristeria les pots trobar.
    Ja veuras que t'encantarà!
    Ah! i moltes felicitats per la part que et toca a tu també de les nostres 1000 visites, jeje.
    Petonssss!

    ResponElimina
  4. HOLA!!!
    COM HAN ANAT LES VACANCES???
    NOSALTRES MOLT BÉ, FENT RECEPTES I RECEPTES...I UNA D'ELLES VA SER AQUEST PA DE ROSELLA. MOLT BO, BONIIIIIISSIM, GRÀCIES PER COMPARTIR-HO AMB NOSALTRES.
    I ES MOLT FÀCIL!!!!

    ARA A ESPERAR QUE POSIS UNA ALTRE RECEPTA, JIJIJIJI

    PETONS BONICA

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe:

Entrades populars