PA DE LLET I LLAVORS DE ROSELLA
Aquesta entrada la dedico a les 1000 visites del bloc, tot i que sé que 500 les hem fet entre la Judit i jo, jeje.
Aquest és un pa dolç, perfecte per menjar amb una mica d’oli i xocolata però boníssim amb qualsevol cosa que et vingui de gust, jo l’he tastat amb formatge tipus philadephia i melmelada de gerds i i està deliciós també.
Bé, sense més preàmbuls us passo la recepta i ja podeu començar a fer proves, que no en fareu gaires perquè és moooolt senzill i sobretot molt vistós.
INGREDIENTS:
- 250 g. Farina de força
- 250 g. Farina normal
- 30 g. sucre
- 10 g. sal
- 30 g. llevat fresc (de forner, tipus “levital” del mercadona)
- 50 g. nata líquida (jo faig servir nata per muntar)
- 50 g. mantega
- 125 cl. d’aigua
- 125 cl. De llet
- 25 g. llavors de rosella (amapola)
- Ou per pintar el pa
- Sèsam i/o flocs d’avena.
PREPARACIÓ:
Barregem els dos tipus de Farina i afegim el llevat a trossets. Afegim la mantega també a trossets, la nata líquida, la llet, l’aigua i el sucre. Amassar uns minuts i afegir la sal. Tornem a amassar fins que la consistència de la massa sigui fina i elàstica. Afegim les llavors de rosella i donem unes quantes voltes per integrar-les a la massa. Tapar el bol i deixar reposar 1 hora. Passat el temps farem porcions de 100 g. i donem forma de bola. Deixem les boles tapades amb un drap de cuina 15 minuts. Desprès estirem cada una de les boles i formem tires per poder fer les trenes. Un cop fetes les trenes (amb cada tres tires una trena) pintem d’ou amb l’ajut d’un pinzell i li tirem el sèsam o els flocs d’avena per sobre. Ara les tenim llestes per fermentar i això ho farem deixant-les en un lloc sense corrents d’aire fins que pugin el doble del seu volum.
Ara només ens queda coure-les al forn a 180 (recordeu posar escalfor a baix amb ventilador, mai feu servir escalfor a dalt si voleu fer pujar la massa) durant uns 15 minuts, com sempre cadascú coneix el seu forn jo us dic el temps del meu per orientar-vos.
Apa, doncs! Aquí teniu la recepta i només us puc dir que si la feu la repetireu seguríssim!!
AAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIX!!!!
ResponEliminaENHORABONA PER LA TEVA VISITA 1000!!!! QUINA IL·LUSIÓ!!!!
ARA VAIG A COMPRAR LES LLAVORS DE ROSELLA, I AQUESTA TARDA PROVARÉ DE FER.LO. SI TINC DUBTES, NO DUBTIS EN QUE HO PREGUNTARÉ ;p
PETONETS PRECIOSA
JUDIT
PER CERT....
ResponEliminaON PUC COMPRAR LES LLAVORS DE ROSELLA???? JIJIJIJI
GRÀCIES. PTNS
Hola Judit!
ResponEliminaJo les llavors les vaig comprar al Santiveri, però suposo que a qualsevol herboristeria les pots trobar.
Ja veuras que t'encantarà!
Ah! i moltes felicitats per la part que et toca a tu també de les nostres 1000 visites, jeje.
Petonssss!
M'ENCANTA
ResponEliminaHOLA!!!
ResponEliminaCOM HAN ANAT LES VACANCES???
NOSALTRES MOLT BÉ, FENT RECEPTES I RECEPTES...I UNA D'ELLES VA SER AQUEST PA DE ROSELLA. MOLT BO, BONIIIIIISSIM, GRÀCIES PER COMPARTIR-HO AMB NOSALTRES.
I ES MOLT FÀCIL!!!!
ARA A ESPERAR QUE POSIS UNA ALTRE RECEPTA, JIJIJIJI
PETONS BONICA