PA DE COCA
Aquesta és una recepta que tenia moltes ganes de provar a fer, és un pa de coca que alguna vegada l’he tastat en restaurants i em tenia captivada.
Ha arribat el gran dia i la valoració de dificultat- resultat és espectacular.
Buscant la recepta vaig descobrir que és un pa típic d’un forn de Barcelona que es diu Baluard, a la Barceloneta.
El bloc on l’he trobada es diu Ma Petit Boulangerie, això si que és un bloc com cal!, des d'aquí li dono les gràcies a l’ Eva, la seva autora per les receptes espectaculars i per compartir-les amb els que comencem a jugar a forners, jeje. Així que si tens 3 minuts no dubtis en fer-li un cop d’ull potser trobaràs aquella recepta que no acabes d’aconseguir!!
INGREDIENTS:
-500 g de Farina
- 300 ml d’aigua
- 50 ml oli oliva verge
- 15 g de mel
- 10 g sal
- 1 sobre llevat forner
PREPARACIÓ:
Jo he desfet el llevat a l’aigua, he afegit la Farina, l’oli, la mel i la sal en aquest mateix ordre a dins de la panificadora, programa massa.
Quan ha acabat el programa he separat la massa en tres boles de 280 g cadascuna i les he deixat durant 1 hora tapades amb un drap.
Passada aquesta hora he donat forma d’oval a cada bola deixant un gruix de 1 cm aproximadament, les he tornat a tapar i les he deixat reposar ½ h més.
Mentrestant he posat el forn a escalfar a 210 º ( només abaix) i li he fet 5 talls a cada coca per donar-li l’aspecte típic d’aquest pa.
Un cop el forn a temperatura en 13 minuts de cocció ja tenia el pa cuit, amb això de la cocció sempre poso el mateix, cada forn té uns temps diferents heu d’anar coneixent i descobrint el vostre i per això us aconsello fer servir els vostres sentits, fixeu-vos en el color, aroma etc., això us ajudarà molt.
El resultat és espectacular, no només pel seu gust i el cruixent de la crosta sinó perquè no necessites cap massa mare ni una pila d’hores de fermentació.
Bé, jo el recomano de totes totes i aquí us deixo unes fotos perquè les pugueu veure.
Us he posat la preparació amb panificadora però que ningú deixi de fer-la per aquest motiu, l’única diferència és amb l’amassat, si no teniu panificadora ho haureu de fer a mà, feu un volcà amb la farina, afegiu el llevat amb l’aigua, i la resta d’ingredients en el mateix ordre que els he posat a la panificadora però en comptes d’ amassar les pal•les de la panificadora ho faran els vostres braços.
Apa! Bon profit.
HOLA RBKUINETES!!!!
ResponEliminaDONO FE DE QUE AQUEST PA ES REALMENT DELICIÓS, EM VA AGRADAR MOLTÍSSIM, JO L'OBRIRIA I L'ACOMPANYARÍA DE TOMÀQUET UN BON OLI I QUALSEVOL EMBOTIT, JO EL VAIG TASTAR AMB FUET, I ERA DELICIÓS.
GRÀCIES RBK PER COMPARTIR AMB NOSALTRES AQUESTA RECEPTA, QUE VAIG TASTAR AHIR I QUE TANT EM VA AGRADAR...COM MOLTES D'ALTRES QUE FAS.
SEMBLA SENZILLA, HO PROVARÉ, A VEURE SI NO EM SALTO CAP PAS....JAJAJAJAJA
PETONS
Hola FOGONET!!
ResponEliminaGràcies a tu per llegir-les, fer-les i compartir tots els blocs que conèixes amb mi.
Petons!!
Hola Rbk,
ResponEliminaEs tan sencilla la recepta, que la he pogut fer fins i tot jo. Un pa delicios que ens ha agradat motissim a tots tr3s.
Petons de Mariona,Joan i JuanJo.
Eiii, família!!
ResponEliminaAixí m'agrada que mantingueu actiu el bloc!!
Me'n alegro moltíssim que us hagi agradat i ara que sé que també us agrada jugar a forners em comprometo a posar més receptes de pa.
Petons!!