COCA DE SANT JOAN




  
S'apropen les festes de Sant Joan i cap cuinetes pot arribar a aquestes dates sense una bona recepta de la típica coca de brioix.

Jo n'he fet un munt de receptes i alguna de molt bona però sens dubte aquesta és la millor que ha arribat a les meves mans i jo us la faig arribar a vosaltres per tal que tothom pugui fer una coca com cal i quedar la mar de bé davant els convidats.
Us poso la recepta tal qual la vaig agafar del Crec- Crec, és una botiga que hi ha a terrassa a la plaça del progrès on podeu trobar gairebé de tot el que necessiteu per fer pastissos.

INGREDIENTS:

- 1/2 Kg de farina de força
- 200 ml de llet
- 2 ous
- 1 sobre de llevat de forner
- 50 g de mantega o de llard
- 65 g de sucre (jo hi poso 100 g)
- un pessic de sal
- canyella, llimona, matafaluga o anís (jo també hi poso aigua de tarongina)

PREPARACIÓ:

Desfeu el llevat amb la llet, afegiu-hi tots els altres ingredients i, al final, la farina. Treballeu aquesta massa fins que no s'enganxi als dits.

Unteu el taulell amb una mica d’oli, poseu-hi la massa al damunt, arrodoniu-la i deixeu-la dins d’un pot també untat amb oli. Poseu el pot dins d’una cassola amb aigua calenta (que no cremi) perquè pugi més de pressa. Tapeu-lo amb un drap i deixeu reposar la massa uns 30 minuts. Torneu a untar el taulell amb una mica d’oli. Estireu la massa amb el corró i doneu-li forma de coca. Poseu-la sobre una llauna d’anar al forn. Pinteu la coca amb un massapà clar (pols d’ametlla, sucre i aigua) i adorneu-la amb fruita i pinyons. Deixeu-la pujar fins que augmenti el doble. Empolseu-la amb sucre i, tot seguit, enforneu-la a 180º C durant 10 o 15 minuts.


Jo la vaig farcir de crema pastissera cremada i nata, us deixo el pas a pas, per cert la crema pastissera la faig al micro en 4 minuts i està boníííssima!
Un altre dia us penjaré la recepta.
Apa, judit! aquí la tens, jeje

Bon profit!!







                                                          

                      

              



Comentaris

  1. AAAAAAAAAAAAAIXXXXXXXXXXXX!!! QUE BÉ!!!
    MOLTIIIIIISIMES GRÀCIES, AVIAT LA FARÉ, PROVES I PROVES...JIJIJJI.
    PERÒ TINC DUBTES: EL SOBRE DE LLEVAT, ES EL PAQUETET DE LEVITAL??? EL FRESC O ES UN ALTRE???
    I QUAN POSEM LA MASSA DINS D'UN BOL AMB AIGUA CALENTA...NO ES AL BANY MARIA OI???? NOMÉS ES AIGUA CALENTA.

    QUINA PINTA QUE TÉ MES BONA!!! PER SANT JOAN, ENS POSAREM LES BOTES!!! JEJEJEJEJE

    PETONS REBONICA!!!

    ResponElimina
  2. Hola Judit!!
    El llevat és fresc, d'aquells quadradets del mercadona a la zona de refrigerats( aquest em sembla que és el Levital que dius tu)i també es pot fer servir els sobres de llevat de la marca maizena que ja posa que es especial per fer pà.
    No, no és al bany Maria, només aigua calenta perque l'escalfor ajuda, accelera, la fermentació i així et pujarà abans.
    apa! si tens més dubtes ja saps!
    Si et surt bé m'ho dius eh?

    ResponElimina
  3. MOLTIIIIIIIIIIIIISIMES GRÀCIES RBK, LA VOLÍA FER ARA PERÒ NO EM DONA TEMPS, D'AQUESTA SETMANA NO PASSA, JEJEJEJE.
    PER CERT, UN ALTRE DUBTE, ES MILLOR FER LA FERMENTACIÓ EN AIGUA CALENTA O FER.LA DINS DEL FORN UNA MICA CALENT??

    PETOOOONS!!!!

    ResponElimina
  4. No crec que sigui millor o pitjor, és el que et vagi millor a tu.
    Jo, sincerament la 1º fermentació la vaig fer a la panificadora i la 2ª la vaig fer al forn.
    El poso a escalfar a 75-100º durant 5 minuts i el paro, llavors quan noto que està calent però no crema poso la safata amb la masa ja amb el massapà, el sucre, els pinyons i tot a fer l'ultima fermentació.
    Com diu aquell... "cada maestrillo tiene su librillo", això és anar provant, pots fer la 1ª amb el bol d'aigua calenta i la 2ª al forn.

    ResponElimina
  5. HOLA RBK!!!
    JA HE FET LA COCA, TOT A ANAT MOLT BÉ, FINS QUE..... L'HE POSA'T AL FORN...SE M'HA CREMAT:(
    TINDRIA QUE HAVER.LA POSAT NOMÉS A BAIX OI??? HE POSAT EL GRILL I ABAIX.
    AIIIIIIX, AVIA'T LA TORNO A FER :D

    PETOOOOOOOOOOOOOONS

    ResponElimina
  6. OHHHHHHH, no passa res, la propera vegada prova baixar una mica la tª, en comptes de 220º posa 200º amb el forn ben calent però SOBRETOTTTTT TOTES LES MASSES QUE POSIS AL FORN PER PUJAR, HA D'ANAR NOMÉS FORN A LA PART D'ABAIX!!!!!
    És preferible a última hora si la vols daurar donar-li un toc de gratinador que no pas que se't cremi.
    Bé, de tota manera segur que t'ha sortit bona!!

    ResponElimina
  7. HOLA UNA ALTRE VEGADA...JIJIJIJI
    NO VAIG POSAR LA COCA AL FORN QUAN ESTAVA CALENT, PASSA ALGUNA COSA???? COM QUE JA LA TENIA A DINS LA VAIG DEIXAR TAL QUAL.
    BUENO, AL PRÒXIM INTENT NO POSARÉ EL GRILL, JIJIJI
    MOLTIIIIIIIIIIIIIIISIMES GRÀCIES.

    ARA ESPERARÉ QUE POSIS LA RECEPTA DE LA CREMA PASTISSERA AL MICROONES, JIJIJI.

    ResponElimina
  8. keka soy la irene (de la pili, jajaja)!!! y me encanta como te ha quedado la coca, asi que la voy hacer, pero una pregunta cuanto hay que ponerle de anis???besitos y me alegro que todo te vaya tan bien por alli.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Que t'ha semblat aquesta recepta?
Let me know what do you think about this recipe:

Entrades populars