PASTÍS DE QUALLADA
Aquesta entrada la vull dedicar a la Rosa, l'amfitriona de l'esdeveniment, una companya de feina que ara ja, no tan sols es mereix els meus respectes per la seva persona i professionalitat sinó també per aquest mig segle que hem pogut celebrar amb ella.
MOLTES FELICITATS, GUAPA!
Moltes gràcies a tots els que visiteu el bloc per primera vegada en busca d'aquesta recepta i el més important és que us animeu a fer-la, es lleparan els dits!!
INGREDIENTS:
- 1 paquet de galetes Maria
- 2 cullerades de mantega
- 500ml de nata líquida
- 250 ml de llet
- 3 sobres de quallada preparada ( tipus Royal o Potax)
- ¼ de got de sucre.
- Melmelada de gerds
- 3 fulls de gelatina neutra.
PREPARACIÓ:
Aquest pastís té una particularitat i és que necessita o bé un motllo desemmotllable o bé un aro.
Començarem triturant les galetes i barrejant amb la mantega, podem fer-ho amb les mans ben netes així aconseguirem la textura que desitgem, ens hauria de quedar com sorra mullada. Posem aquesta barreja com a base del pastís, pressionem una mica per compactar-ho, recordeu que a sobre hi abocarem el líquid així que no pot quedar massa prima aquesta capa, per qui no l’hagi fet mai, calculeu un dit de gruix.
Triturem en un bol la llet, el sucre i els sobres de quallada.
Posem la nata en un cassó fins trencar el bull, un cop arribat a aquest punt retirem del foc i hi afegim la llet amb la quallada triturada. Aboquem tot al motllo, sobre la base de galetes. Aneu amb compte de no foradar la base, us recomano abocar el líquid al cul de la cullera així cau més escampat, si no només heu d’anar amb compte i prou.).
Ara posarem el pastís a la nevera, amb ¼ d’hora potser ja n’hi ha prou per quallar-se, però jo prefereixo preparar-ho a la tarda o al vespre i deixar-lo reposar tota la nit, trobo que queda més bo.
Només ens falta la melmelada, aquesta part dependrà de les presses que tingueu, jo us poso com l’he preparat per aquesta ocasió.
Posem els fulls de gelatina en remull, uns 10 minuts, quan ja estiguin hidratats, ho sabrem perquè seran tous com una bossa de plàstic, els desfem al foc amb una mica d’aigua, i afegim la melmelada, si ens queda massa espesa corregim amb una mica més d’aigua, penseu que no ha de quedar aigualida sinó no ens solidificarà bé.
Remenem una mica per fer-la suau i ja la tenim preparada per posar-la a sobre del pastís que ja estarà quallat.
Deixem refredar a la nevera i només ens faltarà decorar al gust, segons l’esdeveniment.
Si no us voleu capficar amb la gelatina podeu desfer amb una mica d’aigua la melmelada i posar-la per sobre del pastís, queda boníssim igualment, eh?.
Apa! Bon profit a tothom!
Buenísssimo!
ResponEliminaESPECTACULAR!! fue el comentario de uno de los invitados al cumple de mi hijo. Besos, Ana S.
ResponEliminaHombreeeeeee Ana!
ResponEliminaQue ilusión leerte por aquí. Me alegro muchísimo de que les gustara a tus invitados.
Un besazo.
AH aprovecho para informar por si alguien lo lee que este jueves dia 7 de Abril hay oferta de porta-tartas en el lidl a 4,99 euros!!
Bueno, tengo que decirte que aparte de expectacular,también me comentaron: BUENÍSSSIMO,¿cómo se hace?,pásame la receta...JA!JA! ya te puedes imaginar lo alucinados que los dejé.Sobre la elaboración, te quería comentar si no se debería hornear 5min. la mezcla de galleta con mantequilla ya que a mí se me desmenuzava un poco al servirla.Besitos y Hasta Pronto!!Ana S.
ResponEliminaBONÍIIIIIIISIMA, SEGUR, A VEURE SI ALGÚN DIA LA PUC TASTAR...JEJEJJJE,
ResponEliminaPETONS